Τα καλύτερα ποδήλατα για downhill

Η ποδηλασία βουνού έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, με πολλές τοπικές αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.

Μέσα από τα χρόνια, το άθλημα έχει εξελιχθεί σε διαφορετικές κατηγορίες και κατευθύνσεις. Κάθε κατηγορία πλέον αντιπροσωπεύεται από τον δικό της τύπο ποδηλάτου, τα δικά της μονοπάτια, και το δικό της τρόπο οδήγησης.

Η κατηγορία Downhill έχει σχεδιαστεί για προχωρημένους και ακραίους ποδηλάτες, οι οποίοι αγαπούν την ταχύτητα και εκτελούν απαιτητικές καταβάσεις, μέσα από βράχους, τεράστια drops και μονοπάτια γεμάτα από ρίζες δέντρων.

Οι αγώνες κατάβασης (Downhill) είναι πολύ έντονοι και συναρπαστικοί για τους φιλάθλους. Κάθε φορά, μόνο ένας αθλητής  αγωνίζεται σε μια συγκεκριμένη κατάβαση, προσπαθώντας να καταφέρει τον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Οι ποδηλάτες εδώ θα χρειαστούν πολύ καλή αίσθηση ισορροπίας και προσανατολισμού,  γρήγορα αντανακλαστικά και αγωνιστική εμπειρία για να περιηγηθούν στις πιο δύσκολες καταβάσεις με υψηλές ταχύτητες.

Τα ποδήλατα Downhill έχουν συνήθως μια πιο χαλαρή γεωμετρία και όλα είναι μεγαλύτερα:  Μεγαλύτερες διαδρομές στις εμπρός και πίσω αναρτήσεις, μεγαλύτερα δισκόφρενα  για καλύτερη πέδηση. Για παράδειγμα, η εμπρός ανάρτηση έχει συνήθως διαδρομή 200mm ή 203mm (ανάλογα με τον κατασκευαστή).

Τα ποδήλατα αυτά είναι αρκετά βαριά (12-14 κιλά), γιατί πρέπει να αντέχουν στις καταπονήσεις` κάτι που τα καθιστά ακατάλληλα για αναβάσεις.

Απαραίτητο είναι να φοράμε κράνος full face, σε συνδυασμό με προστατευτικά γυαλιά. Επίσης, συνίσταται επιπλέον θωράκιση σώματος, όπως στήθος και πλάτη.

chatzadmin

administrator

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *